Nieuws

19 maart 2017
Save the date! Zaterdag 17 juni vindt voor de zesde keer Archikidz Rotterdam plaats. Dit keer in het Scheepvaart en Transport College. In het Lloydkwartier, aan de Maas. En dat sluit mooi aan bij het thema van dit jaar: Baas van de Maas! Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en wil je meedoen aan dit superleuke en leerzame gratis bouwfeest? Schrijf je dan hier snel in, of gebruik de knop 'inschrijven' in het menu hierboven. 

4 september 2016
Je kunt nu de film van Archikidz Rotterdam 2016 bekijken. Klik op foto's/film. Bedankt Saskia Rensen, voor het maken van deze leuke film!

22 mei 2016
Win een kijkje achter de schermen bij het wereldberoemde architectenbureau OMA! De kinderen die deze middag de mooiste, creatiefste of gekste bouwwerk maken winnen een rondleiding bij architectenbureau OMA, bekend van bijvoorbeeld De Rotterdam en het Timmerhuis. Een echte maquetteafdeling, echte ontwerpen, echte gebouwen: een kijkje in de keuken bij een van de beroemdste architectenbureaus ter wereld!
VIP-architect is dit jaar Chris van Duijn van architectenbureau OMA. Hij kiest samen met de juryleden Pim Peters van IMd Raadgevende Ingenieurs en Maarten Polkamp van BNA Kring Rijnmond de winnaars.

14 maart 2016
Archikidz Rotterdam zoekt organisatievrijwilligers! Deze architectuurworkshop voor 300 kinderen wordt geheel door vrijwiligers georganiseerd: de aankleding van de locatie, het werven van dagarchitecten en dagvrijwilligers, het rondbrengen van flyers en posters, enzovoort. We zoeken nog enthousiaste mensen die dit jaar mee willen helpen! Heb je interesse of vragen, mail dan naar Ester via ester@archikidzrotterdam.com of kijk alvast op www.archikidzrotterdam.com/vrijwilligers.

21 februari 2016
Een bos vol boomhutten was het resultaat van Archikidz Rotterdam 2015! Een superleuke, gezellige en inspirerende middag met prachtige creaties. Bekijk hier de film.

11 februari 2016
Archikidz Rotterdam heeft bijzonder feestelijk nieuws! In 2016 wordt de vijfde editie van Archikidz gehouden midden in het kloppende hart van Rotterdam: de Stadsschouwburg. Hoe vet is dat! En we hebben ook al een datum. De feestelijke jubileumeditie van Archikidz Rotterdam gaat plaatsvinden op zaterdag 11 juni van 13 tot 16 uur. Dit superleuke en leerzame bouwfeest is helemaal gratis, dus ben jij tussen de zeven en twaalf jaar, zet het dan alvast in je agenda.

10 juni 2015
Archikidz Rotterdam 2015 is jammer genoeg alweer voorbij. Het was een erg leuke middag! Er zijn heel veel bijzondere bouwwerken gemaakt. Binnenkort kun je de foto's en de film zien op deze website. 

1 juni 2015
Nog een paar dagen! In de stad en op de scholen hangen heel veel posters. Bij de avondvierdaagse delen we flyers uit en vertellen we over Archikidz. We hebben nog een paar plekken vrij, dus als je nog mee wilt doen, schrijf je snel in. Tot zaterdag dan!

15 april 2015
Heb jij je al ingeschreven voor Archikidz op 6 juni? Het kan al! Klik hier of op de knop Inschrijven hierboven. Natuurlijk kunnen je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje ook meedoen. Meedoen is gratis!
 
22 maart 2015
Breaking news! Datum en locatie van Archikidz Rotterdamz 2015 zijn bekend: zaterdag 6 juni in LP2. Aan de tekening op de website had je vast al een beetje gezien wat het thema van dit jaar is: Wonen in de bomen. 

10 december 2014
We gaan weer van start! Op maandag 15 december om 20.00 uur is de Archikidz 2015 kick-off in Wijkgebouw 't Klooster (Ruivenstraat 81, Rotterdam Noord). Wil jij meedenken over het thema en/of heb je zin om deze dag mee te organiseren, kom dan vooral langs. Archikidz 2015 staat gepland voor mei 2015, de precieze datum is nog niet bekend.

20 mei 2014
Jij een leuke middag, maar je ouders ook! Zij kunnen met 50% korting naar het Fotomuseum of een speciale rondleiding in De Rotterdam doen (aanmelden op www.derotterdamtours.nl onder het kopje Archikidz). Daarnaast tippen wij FietsFest in de Fenixloodsen op Katendrecht, het terras van hotel New York, de films van LantarenVenster en het verkennen van Katendrecht.

15 mei 2014
De jury is bekend! Aan Cesare Peeren (Superuse Studios), Pim Peters (IMd Raadgevende Ingenieurs) Robert Winkel (Mei architects) en Sander Nelissen (BNA Rijnmond) de zware taak alle bouwwerken te bekijken, de kinderen hun idee achter het ontwerp te laten vertellen en tenslotte de mooiste, inspirerendste, creatiefste ruimtestations te kiezen! Dank voor jullie belangeloze medewerking!

9 april 2014
Ook het thema is bekend: Archikidz in space! Bouw je eigen ruimtestation. Archikidz nodigt kinderen van 7 tot en met 12 jaar uit om een eigen ruimtestation te bouwen. Is het een ruimtehuis, waarin je gewichtloos kan wonen, een ruimteschip, dat los van tijd en door het heelal beweegt? En.... hoe bouw je eigenlijk in de ruimte? is het er warm of koud? gewichtloos? licht of donker? Allemaal vragen waar onze archikidz een antwoord op zoeken tijdens Archikidz 2014.

12 februari
De datum en locatie van Archikidz Rotterdam 2014 zijn bekend! Op zaterdag 24 mei 2014 gaan 300 kinderen hun droomhuis bouwen in LP2.

10 oktober
Wat een mooie Lijnbaan hebben de kinderen gisteren gebouwd in Cafe de Beurs! Er was een fijne groep van 60 kinderen die allemaal hun eigen winkel, restaurant of klimtoren hebben gebouwd. De kinderen hebben de 6 meter lange maquette aan het einde van de workshop opgebouwd zodat duidelijk werd hoe de Lijnbaan van de toekomst er uit komt te zien, tenminste, als het aan onze Archikidz ligt!

23 september
De locatie is bekend, we gaan 'bouwen in de Beurs', Cafe de Beurs - Kruiskade 55, om de hoek van de Lijnbaan! Je kunt je vanaf vandaag inschrijven via onze website, klik op de roze 'inschrijven Archikidz'! Tot dan!

14 september
De Lijnbaan bestaat 60 jaar en viert een feestje! Archikidz Rotterdam viert het mee en geeft een gratis workshop voor vijftig kinderen van zeven tot en met twaalf jaar op woensdagmiddag 9 oktober van 13.00 tot 15.00 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt. Binnenkort kun je je op deze site inschrijven. Of stuur alvast een mail met je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd naar inschrijven@archikidzrotterdam.com.

26 mei
Op zaterdag 25 mei 2013 bouwden zo'n 290 kinderen onder begeleiding van architecten aan hun eigen droomhuis, kasteel of ander fantasiebouwwerk, geïnspireerd op het thema van de dag: Jouw stad: bouw mee aan je eigen droomstad. De kinderen bouwden samen straten, avenues, hofjes en pleinen. Aan het einde van de middag werden alle maquettes samengevoegd tot een grote stadsplattegrond. Het accent lag dit jaar op samenwerken, immers een stad maak - en bewoon - je niet alleen.

Schooltv-presentator Jurre Bosman introduceerde de jury en het thema en vertelde hoe de middag ging verlopen. De kinderen gingen vervolgens met pen en papier aan de slag om een ontwerp te maken, waarbij de architect ze met raad en daad bijstond. Vervolgens moest er echt gebouwd worden. De handy-mannen (m/v), die het gevaarlijke gereedschap als stanleymessen in handen hadden, werkten zich in het zweet om zwembaden uit te snijden, zaken doormidden te zagen en constructief advies te geven.

De jury, bestaande uit Liesbeth Brink (BNA Kring Rijnmond), Pim Peters (IMd Raadgevende Ingenieurs), Jeroen Goes (Wissing) en jury-voorzitter Irma van Oort (KCAP) had het moeilijk met het kiezen van de mooiste maquettes. Aan het einde van de middag werd, na goed overleg, besloten maar liefst twee straatprijzen uit te reiken en acht individuele prijzen. Na huldiging van deze winnaars mochten alle kinderen hun maquettes mee naar huis nemen.

28 april
Op zaterdagmiddag 25 mei komt tv-presentator Jurre Bosman naar Archikidz Rotterdam! Jurre Bosman, bekend van onder andere Schooltv-weekjournaal, gaat samen met de architectenjury de kinderen interviewen over het ontwerp van hun droomstad.

24 april
De nieuwe website is online! Heel erg bedankt, Karla, Annabel en Annelies...

18 april
We zijn druk bezig om ook dit jaar weer in LP2 iets moois te bouwen, zodat de kinderen en hun ouders helemaal in de juiste sfeer komen. Jouw stad! Jullie zullen het horen en het zien... misschien ook wel ruiken, er wordt gebouwd aan de stad!

4 april
De inschrijving is geopend. Vorig jaar bouwden 260 kinderen hun drijvend droomhuis, dit jaar hopen we met meer dan 300 kinderen te bouwen aan hun droomstad! Geef je snel op, de eerste aanmeldingen zijn al ontvangen...


 

Dankzij onze sponsoren en vrijwilligers kan Archikidz Rotterdam ook in 2017 een bouwfestijn organiseren. Wilt u Archikidz ook sponsoren of vriend of vrijwilliger worden? Laat het ons weten! info@archikidzrotterdam.com